A HRT a Brit Nagydíj óta kispadra ültette Narain Karthikeyant, de az indiai pilóta hazai futamára, az első Indiai Nagydíjra újra lehetőséget kapott.

Bár nem lett volna meglepő, ha baleset vagy műszaki hiba miatt már az elején búcsúzik, a Vitantonio Liuzzi helyére beült versenyző elég jól helytállt, csapattársát, Daniel Ricciardót és a lotusos Jarno Trullit megelőzve a 17. helyen ért be. Karthikeyan büszke a hétvégéjére.

“A hazai versenyemen 17. helyen beérni, ennél jobbat nem is kívánhattam volna azzal az autóval, amink van. Közben még a csapattársamat és egy Lotust is megvertem, amitől még nagyobb az örömöm.”

Azért nem mindenki örült együtt vele, ugyanis a pilóta jó néhányszor útban volt, szombaton öthelyes rajtbüntetést osztottak ki neki, amiért a Q1-ben feltartotta Michael Schumachert, a versenyen pedig szinte mindenki ideges integetéssel jelezte neki, hogy a lekörözéses elengedéseknél nincs a helyzet magaslatán.

“Kár, hogy volt az a büntetést, anélkül talán még jobb versenyem lehetett volna. De a rajt jól sikerült, és bár megsérült az első szárnyam, utána jól elkaptam az ütemet és jó futamot teljesítettem.  Fantasztikus érzés, hogy teljesítettem az első Indiai Nagydíjat és hogy versenyben voltam a közvetlen ellenfeleinkkel – azt hiszem, rendesen bizonyítottam!”

Karthikeyan az idény maradék két futamán már nem ül autóba, Abu-Dzabiban és Brazíliában újra Liuzzi és Ricciardo vezet majd.