Csapattársához, Nico Rosberghez képest jelentős hátrányt szedett össze Michael Schumacher az Indiai Nagydíj időmérő edzésén, a hétszeres világbajnok csak a 12. helyen végzett. Vitalij Petrov büntetése miatt a német a 11. rajtkockából indulhat, autójával Koreához hasonlóan ismét elégedetlen volt.

“A Q2-ben nem 18 ezred hiányzott, hanem Nicóhoz képest sokkal-sokkal több” – fogalmazott Schumacher. “Meg kell találnunk az okát ennek az eredménynek. Ahogy az előző versenyen, az utolsó gumiszettemmel ismét vibrációkat éreztem, de ez sem magyarázza a Nicóval szembeni különbséget.”

“Aminek örülhetünk, hogy reggel a hosszú etapokon jó volt az autó, csak az egykörös teljesítményen kellene javítani. Holnap a hetedik-nyolcadik helyig léphetek előre, remélem, sikerrel járunk.”

Miközben Schumacher szenvedett, Rosberg a hetedik helyen végzett, és még ezzel sem volt teljesen elégedett. “Ebben a mai időmérőben több volt, nagyszerű volt az autó tempója” – nyilatkozta Rosberg. “Az utolsó körben el kellett vennem a gázt, mert Felipe Massa balesete miatt sárga zászlókat lengettek.”

“Furcsa helyzet volt, mert csak a kicsúszás után kezdtek sárgázni, közben nem. Már túl voltam a kritikus szektoron, de óvatosságból úgy döntöttem, hogy csökkentem a tempót. Ezzel időt veszítettem. A versenyre maradt egy friss szett lágy gumim, ami nagyon jól jöhet.”