Az egyéni és konstruktőri világbajnokság is eldőlt már, előbbit Sebastian Vettel, utóbbit a Red Bull nyerte. Az egyetlen komoly kérdés csak az lehet, hogy melyik pilóta végez a bajnokság második helyén, a Red Bull természetesen szeretné, ha ez Mark Webber lenne. Az istálló akár csapatutasítással is hajlandó segíteni az ausztrált, a jelenlegi álláspont szerint azonban még szabadon versenyezhetnek egymással.

“A csapat érdekeit és céljait szem előtt tartva mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy segítsük Markot” – jelentette ki Horner. “Erről a kérdésről el kell beszélgetnünk a pilótáinkkal is, de biztos vagyok benne, hogy Mark elsősorban saját erejéből szeretné megszerezni a második helyet. Abban nem vagyok biztos, hogy örülne neki, ha ajándékba kapna valamit, az viszont nagyon valószínű, hogy Sebastian örömmel teljesítene bármilyen kérést.”

Horner szerint benne van a pakliban, hogy szükség esetén akár látványos helycserét is csinál a pályán a két Red Bull. “Marknak fontos a második hely. Nagyszerű lenne, ha az év vége előtt tudna nyerni egy futamot, miközben Sebastiannak már csak statisztikajavítási céljai lehetnek. Ezzel együtt Mark büszkesége nem biztos, hogy engedi az ilyesfajta megoldásokat, így egyelőre jobb, ha hagyjuk versenyezni őket. Ha aztán az utolsó versenyen egy helycsere nagy jelentőséggel bírna, az egy másik helyzet lesz.”

Egyelőre Indiában is Vettelnek megy jobban, a német ért el jobb eredményt a második szabadedzésen. A friss világbajnok szerint gondot okozhat a por. “A vonalvezetés élvezetes, főleg a széles kanyarbejáratok tetszenek” – mondta Vettel. “Viszont a pálya nagyon poros, az ideális ívet elhagyva csúszkálni kezd az autó. Trükkös lesz, mert minden egyes ilyen lecsúszás után az ideális ívre is por kerül, a versenyre azért biztosan javul majd valamennyit a helyzet.”

“A mai nap alapján elégedettek lehetünk, megtaláltam a pálya ritmusát, az eredmény nem sokat számít. A hosszú etapok jónak tűntek, de még kár lenne messzemenő következtetéseket levonni.”