A Toyota kiszállása után 2010-re az újonc Virgin Racinghez igazolt Timo Glock tavaly és az idén év elején többször is elégedetlenül nyilatkozott a helyzetéről, de úgy tűnik, mostanra megnőtt a bizalma az alakulat jövőjét illetően, hiszen a Néemt Nagydíj előtt bejelentette, hogy szerződést hosszabbított velük. A 29 éves pilóta 2014-ig maradhat a csapattal.

“Nagy örömmel jelentem be, hogy a következő pár évben is a Marussia Virgin lesz az otthonom az F1-ben. Az elmúlt 18 hónap elég kemény volt, bár erre számítani is lehetett. De pilótaként tudom, hogy hátra kell lépni ahhoz, hogy utána előre lehessen haladni” – mondta, hozzátéve, hogy az új fejlemények, a vezetőcsere és a Mclarennel kötött műszaki partnerség miatt bízik a jövőben.

“Most, hogy már megízleltük együtt a nehéz időket, alig várom, hogy közösen élvezhessük a jó dolgokat is. Tudom, hogy jönni fognak. Láttam, mennyire hisz bennünk a Marussia (az orosz társtulajdonos), és látom a kemény munkát és az elkötelezettséget a csapatban.”

“Úgy hiszem, a lépéseinkkel – a McLarennel kötött együttműködéssel és a csapat összerázásával – elérhetjük a céljainkat. Idén bizonyítottuk, hogy tudjuk, hogy kell megbízható autót építeni, a rendelkezésre álló erőforrásainkkal pedig most már jól teljesítő autót is csinálhatunk belőle. Azután a fokozatos, de jelentős lépcsők jönnek.”

“Ma már pozitívak a lehetőségek. Számomra könnyű volt a döntés. Jövőre utat kell találnunk a középmezőnybe, talán a rendszeres pontszerzésig is. Ez kell a jövő évben, de nem lesz könnyű munka.”

Virgin Racing vezérigazgatója Andy Webb szerint Glock eddig és ezután is kulcsszereplője lesz a csapat fejlődésének:

“Nagyon örülünk, hogy új, hosszú távú szerződést kötöttünk Timóval, ez jelentős lépés a terveinket illetően. Timo elmúlt 18 hónapban nyújtott szerepvállalása felmérhetetlen, valóban teljeítette a vállalását, segített a csapat építésében. Időnként nehéz menet volt, az ő, megkérdőjelezhetetlen eredményivel pedig néha elkeserítő is lehetett számára. De mind ő, mind a csapat új lehetőségek előtt áll, pedig szinte még mindig gyerekcipőben járunk. Timónak hatalmas tapasztalata van már, de még mindig fiatalosságot és jó hangulatot ad számunkra.”