Az amerikai NASCAR-sorozatban szereplő Michael Waltrip Racing beperelte egykori főtervezőjét, Mike Coughlant, valamint a szakember új munkaadóját, a Williams F1-es istállót.

Coughlan állítólag tavaly októberben két évre szóló szerződést írt alá az amerikai alakulattal, de idén tavasszal értesítette Michael Waltripot, hogy felbontja a szerződését. Coughlan ezzel állítólag szerződést szegett.

Mike Coughlan neve a kémbotrányként elhíresült Ferrari-McLaren adatcserélési ügy kapcsán vált ismertté (ő vette át a Ferrari F2007 műszaki dokumentációját kollégájáról, Nigel Stepney-től). A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mindkét mérnököt kitiltotta a Forma-1-ből, Coughlan ezért próbált szerencsét a NASCAR-ban.

Amikor a Williams technikai igazgatója, Sam Michael bejelentette a lemondását, a Williams vezetése felvette a kapcsolatot Coughlannel, akit nem volt túl nehéz rávenni a visszatérésre. Június 14-én bejelentették, hogy a szezon végétől Coughlan váltja Michaelt a műszaki vezetői poszton.

A dolog pikantériája, hogy a Williams istálló eddig semmiféle hivatalos megkeresést, felszólítást nem kapott ez ügyben a NASCAR-csapattól.

“A Williams F1 Team a sajtóból értesült arról, hogy a Michael Waltrip Racing bírósági pert indított ellene, valamint Mike Coughlan ellen. Sem Mike, sem a csapat nem kapott semmiféle hivatalos értesítést ez ügyben, sőt, június eleje óta semmiféle kapcsolat nem létesült a Michael Waltrip Racinggel. Ebből következően nem tudjuk kommentálni az ügyet” – áll a grove-i gárda rövid sajtóközleményében.

F1: Beperelték a Williamst, de nem tudnak róla 2