F1: Briatore is leállította volna Webbert 2 A Brit Nagydíj utolsó köreiben kemény csata bontakozott ki a harmadik helyen autózó Mark Webber és a második Sebastian Vettel között. Bár a csapat négy-öt alkalommal is a pozíció tartására utasította az ausztrált, a veterán ennek ellenére is támadta címvédő csapattársát.

A csapatutasítás miatt sokan felhördültek, de úgy tűnik, az F1 világának szereplői nem döbbentek meg annyira, mint a nézők. A német RTL szakértője, a háromszoros világbajnok szerint nem elítélhető a Red Bull döntése.

“Nem, egyáltalán nem. Tökéletesen megértem Hornert, amiért ezt üzente a rádión, hiszen féltette az autóit. Részemről ez teljesen rendben van” – mondta az osztrák a Motorsport-magazin.comnak.

Webber egykori csapattársa, a BBC-s kommentátori munkája mellett továbbra is a Red Bull tanácsadójaként dolgozó David Coulthard sem talál kivetnivalót a csapatfőnök húzásában, azonban azt sem gondolja, hogy a tulajdonos, Dietrich Mateschitz megharagudott volna az ausztrálra a parancsmegtagadás miatt.

“Senki nem várhatja egy milliós szponzori szerződésekkel rendelkező csapatoktól, hogy a verseny vége felé értékes pontokat kockáztassanak” – írta állandó telegraphos rovatában a skót. “(De) Dietrich Mateschitz harcost akar, olyat, aki keményen küzd a győzelmekért, nem egy puhány kell neki.”

Ezúttal Webber menedzsere, az egykori Renault-főnök Flavio Briatore sem állt kliense pártjára, az olasz egyetértett a Red Bull döntésével:

“Jó reggelt, ez itt az F1! Én is ugyanezt tettem volna. Ha valaki a bajnoki címre játszik, akkor meg kell hozni ilyen döntéseket, a versenyzőknek pedig meg kell érteniük, hogy nem a sajátjuk az autó, több száz főből álló csapatról van szó. A pilótáknak tiszteletben kell tartaniuk ezt!”

Briatore szerint egyébként a csapatutasítás kedvezményezettje, Vettel idén már nem verhető, hiába győzött Silverstone-ban az olasz másik ügyfele, Fernando Alonso, egykori főnöke nem hisz a spanyol sikerében.

“Lehet, hogy végül második vagy harmadik lesz, de nincs esélye a győzelemre, ennek a bajnokságnak már vége.”