F1: A Red Bull nem tárgyal Räikkönennel 2“Kimi határozottan nem téma a Red Bullnál” – reagált Helmut Marko a Bild Zeitung értesüléseire, miszerint Kimi Räikkönen a rali-vébének hátat fordítva jövőre visszatérne a Forma-1-be, méghozzá Sebastian Vettel csapattársaként.

Miután Mark Webber a csapatvezetés többszöri felszólítása ellenére tovább támadta Sebastian Vettelt a Brit Nagydíj utolsó köreiben, a német és osztrák sajtó máris spekulálni kezdett, hogy a Red Bull nem hosszabbítja meg az ausztrál idén lejáró szerződését. Ekkor került képbe Räikkönen neve, aki állítólag sem a rali-vb-n, sem az amerikai NASCAR-sorozatban nem érzi jól magát, ezért ismét felvetődött az F1-es visszatérés lehetősége.

“Kimi Räikkönen [leszerződtetése] számunkra sem most, sem a jövőben nem lesz téma. Ez egészen biztos. Nem fog a Red Bullnál versenyezni” – szögezte le határozottan Helmut Marko az osztrák Tageszeitungnak. “Ezeket a történeteket a hajuknál fogva rángatták elő, totális hülyeségek” – tette hozzá Marko.

Ezzel egybevág Dietrich Mateschitz nyilatkozata is, aki a Salzburger Nachrichten cikkében védelmébe vette Mark Webbert.
“Kétségtelen, hogy szerződést fogunk hosszabbítani Markkal. Remekül érzi magát nálunk és a csapattagok is nagyon kedvelik őt. Nem kaphatna jobb versenyautót, mi pedig nem kaphatnánk nála jobb versenyzőt a pilótapiacon” – mondta a Red Bull nagyfőnöke.  

A Räikkönennel kapcsolatos hírekre Mateschitz így reagált: “Ha jól tudom, most éppen kamionokat vezet Amerikában, meg ralizik. Szerintem az esze mindenen jár most, csak a Forma-1-en nem. Nehéz az F1-be visszatérni, és Kiminél eddig semmi jelét nem láttam annak, hogy ezt akarná.”