F1: Villogtak otthon az újoncok 2 Míg a Q3 szokásos szereplői, a Renault és a Mercedes nem alakítottak nagyot a Brit Nagydíj kvalifikációján, a Force India és a Williams ragyogó szereplést mutathatott fel a hazai pályán.

A Force Indiánál sokszoros az öröm, hiszen egyrészt az újonc érte el a 6. legjobb időt, másrészt a skót Paul di Restának ez a hazai versenye, harmadrészt pedig a csapat számára még a hazaibbnál is hazaibb a futam, hiszen központjuk Silverstone-ban van.

“Nagyon örülök a mai eredménynek. Óriási érzés az első Brit Nagydíjamon a hatodik helyről rajtolni. Az egész csapat ragyogó munkát végzett és mindig a jó időben küldtek a pályára. Az autó minden edzésen erősnek tűnt, tegnap az esőben is magabiztosak lehettünk. Talán egy kicsi szerencse is belejátszott a Q3 végén az eső miatt, de szerintem a legrosszabb esetben is meglehetett volna a 8. hely” – mondta di Resta.

“Briliáns eredmény az időmérőn Silverstone-ban, ahol az út túloldalán a dolgozóink és a családtagjaink ünnepelnek a gyárban!” – írta a csapatfőnök, Vijay Mallya, aki szerint holnap kinéz számukra a dupla pontszerzés otthon.

A talán “legbritebb” csapat, a Williams is örül a hazai sikernek, a venezuelai Pastor Maldonado az alakulat idei legjobb kvalifikációs eredményét hozta hetedik helyével.

“Az autó jól ment és mi is szépen teljesítettünk ma. Ez a Williams hazai futama, szóval örülök a sikernek. Bizakodó vagyok, nagyon várom a holnapot, mindig élvezem, ha Silverstone-ban versenyezhetek. A gyors kanyarjaival fekszik a pálya az autónknak, meglátjuk, mi lesz!” – nyilatkozta az újonc.

“Jó, hogy sikerült ma bekerülni az egyik autóval a top10-be. Minden új alkatrész fenn volt mindkét autón – a kipufogó, a diffúzor, az első szárny és a felfüggesztés is – , ami megnyugtató és jó irányt ad a gyárnak a következő versenyekre. A szokásosnál nehezebb körülmények között szerzett hetedik hely nagyszerű Pastortól, jó helyzetből várhatja a versenyt!” – magyarázta a technikai igazgató, Sam Michael.