F1: Schumacher esőt szeretne 2 A Ferrari, a Toro Rosso és a Hispania kivételével minden F1-es csapat számára a Brit Nagydíj az (egyik) hazai futam, ezért a Silverstone-tól alig 12 kilométerre, Brackleyben székelő, motorjait pedig a 35 km-re eső Brixworth-ben gyártó Mercedes GP is igyekszik kitenni magáért a hétvégén.

A csapattagok rokonai és a Mercedes vendégei egyelőre nem örülhettek nagyon, hiszen a kvalifikáción Nico Rosberg a 9, Michael Schumacher pedig csak a 13. lett, de a két német nincs igazán elkeseredve, úgy vélik, ennél többet tudnak, a körülmények miatt jött össze csak ennyi.

“Jól haladtunk az autóval, a csomagunkkal a hétvégén, de a 9. nem a legtöbb, amit ma elérhettünk volna. A Q2 végén ötödik voltam, de a Q3-as utolsó körömön a pálya már vizes volt a 15-ös kanyarban és nem tudtam javítani az utolsó szektorban. Az autó tempója alapján remélhetőleg holnap javíthatunk néhány helyet!” – mondta Rosberg.

Schumacher már pénteken is arról beszélt, hogy esőt szeretne a futamra, az időmérőt követően újra ebbéli reményét hangsúlyozta.

“Az időmérő nem alakult ma a legjobban, de nem vagyok elkeseredve, mert tudom az okát. A bizonytalan időjárás és amiatt, hogy ne kelljen esőben menni elég korán kimentem (gyors körre), utólag kiderült, hogy túl korán. Az utolsó körömre a gumiknak sajnos már vége volt, főképp a 6-os kanyar után küszködtem nagyon alulkormányzottsággal, időt veszítettem, nem tudtam a top10-be jutni.”

“De ennek semmi köze nem volt a délelőtti sebességváltó-problémához. Meglátjuk, mit lehet majd elérni a 13. helyről, friss gumikon – talán egy kis eső is segít majd!” – magyarázta a korábbi háromszoros silverstone-i győztes.