Az 1967-es Monacói Nagydíjon elhunyt olasz pilóta, Lorenzo Bandini nevét viselő díjat a kilencvenes évek eleje óta osztják ki, a díjazott az előző évi kimelekedő F1-es szerepléséért kapja a kitüntetést.

Felipe Massa, Robert Kubica, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton után idén a mercedeses Nico Rosberg kapta meg a díjat, a hétvégén egy DTM-es Mercedesszel ment el Faenzából a helyszínre, Bandini szülővárosába, Brisighellába.

“Nagy megtiszteltetés megkapni a Bandini-díjat. Nem csak a pályán nyújtott teljesítményért adják, de a versenyző mentalitása, a sporthoz való hozzáállása is szempont, ez pedig külön jelentést is ad neki” – mondta a német.

“Nagyon élveztem, hogy a DTM-autóval a közúton mehettem. Csak egy rendőrautó vezetett fel, a szembejövő forgalmat a rendőrök eltereleték. Hihetetlen látvány volt, különösen, hogy az út mentén végig álltak a nézők. Az olaszok nagyon lelkesednek a motorsportért. Maga a díj is fantasztikus, egy igazi műtárgy. Nagyon-nagyon nehéz, a fotózás alatt már majdnem szünetet kértem, alig bírtam tartani.”

Rosberg elindul Faenzából