Nico Rosberg hosszú távú szerződés aláírására készül a Mercedes GP-vel, értesült a Sport Bild. A német magazin úgy tudja, a stuttgartiak a következő öt év alatt összesen 80 millió eurót (21,3 milliárd forint) fizetnének Nicónak, úgy, hogy a fizetése évenként 10 százalékkal növekszik.

“Úgy kalkulálok, hogy Nico 2012-ben velünk marad, sőt, ha rajtam múlik, sokkal tovább is” – nyilatkozta Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója a Bildnek.

Rosberg, aki idén tölti be a 26-ot, nem tagadta, hogy a találgatásoknak van valóságalapja. “Annyit mondhatok, hogy nagyon jól érzem magam a csapatomnál. Továbbra is az az álmom, hogy sikerre vigyem az Ezüstnyilat.”

A Sport Bild szerint ha aláírja, Rosberg lesz minden idők legtöbbet kereső F1-es pilótája, aki még nem nyert futamot. Nico eddig 95 futamrészvétellel rendelkezik. Mika Häkkinennek 96 futamra, Giancarlo Fisichellának 110, Jenson Buttonnak 113, Jarno Trullinak 118, Rubens Barrichellónak 123, Mark Webbernek 130 futamra volt szüksége az első győzelem megszerzéséig.  

Közben az ezüstösök csapatvezetője, Ross Brawn úgy nyilatkozott a Corriere della Serának, hogy Rosbergnek 2012-ig várnia kell, hogy versenyképes autót kapjon a Mercedestől. “Nagyjából mindent ki kellett sajtolni magunkból 2009-ben, hogy megnyerjük a bajnokságot, amiért nagy árat fizettünk 2010-ben. De most már minden modul a helyén van ahhoz, hogy egy nagyszerű autóval álljunk elő a következő szezonban” – fogalmazott Brawn.

Ezek szerint az idénre beígért célokat (futamgyőzelem, rendszeres dobogós helyek) át lehet húzni egy vastag, piros ecsettel.