A hétvégén kezdődik WTCC melletti legrangosabb túraautó-versenyszéria, a Német Túraautó-bajnokság 2011-es idénye Hockenheimben. A sorozat versenyzői mellett a Mercedes GP pilótája, Nico Rosberg is ott lesz, az F1-es egy Mercedesszel köröz majd a pályán, VIP-vendégek sofőrje lesz.

“Autóversenyzőként nagyszerű dolog, hogy különféle autókat vezethetek, bővíthetem a tapasztalataimat. Bár zárt autó, az AMG Mercedes C-osztály egy igen komoly versenygép. Tisztelettel kezelem majd az első vezetésem alkalmával, de azért nagyon kíváncsian várom, mire is képes, kíváncsi vagyok, miben különbözik az én F1-esemtől” – mondta a német.

Rosberg számára egyébként amolyan bölcső a DTM paddockja, hiszen karrierje elején a sorozat betétfutamaiként rendezett Formula BMW és Forma-3 pilótájaként évekig testközelben volt a túraautósokkal.

“A DTM-világában tanultam ki a versenyzői szakmát. Számos Formula BMW Junior és Forma-3-as versenyen indultam a DTM betétprogramjában, és mindig is csodáltam és élveztem a széria egyedi hangulatát. Ezzel együtt sosem vezettem még DTM-autót, kivéve, amikor tavaly a bajnokot, Paul di Restát fuvaroztam pár méternyit a stuttgarti ünnepségen a 2010-es szezon végén.”