Ugyan sokan féltették Jenson Buttont, amikor 2009-es bajnoki idénye után az akkori csapatát elhagyva Lewis Hamilton “területére” merészkedve a McLarenhez szerződött, de a párosítás azóta nagyon is beválni látszik, mind a pilóták, mind a csapat vezetése elégedett a másikkal.

A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh nemrég arról beszélt, hogy szíve szerint még öt évig együtt tartaná a mostani felállást – ez Buttonnak is tökéletesen megfelel, ő örömmel maradna pályafutása végéig a wokingi csapatnál.

“Amikor befejezem a versenyzést itt, akkor az F1-et is abbahagyom. Nagyon jól érzem magam itt, élvezem a versenyzést, igazán jó itt nekem. Nem látom okát, hogy máshova menjek” – mondta az Autosportnak.

“A világ egyik legjobb csapatnál versenyzek, a legtöbb pilóta szeretne ebben a helyzetben lenni, én pedig keményen meg is dolgoztam ezért. Még maradhatok három vagy öt évig, nem tudom” – tette hozzá.

Whitmarsh szerint a közös elégedettség és szándék alapján hamarosan meg is születhet a szerződéshosszabbítás Buttonnal:

“Ha Jenson azt mondja, elkötelezett a csapat mellett és szeretne még x évet maradni, azt hiszem, igen gyorsan megegyezhetünk. Hatalmas érték ő a csapat számára, remélem egyszerű és gyors tárgyalás lesz” – mondta a csapatfőnök, aki az elmúlt hetek spekulációi ellenére Hamilton maradásában is bízik.