F1: Miért hosszabbított Vettel a Red Bull-lal? 2 Sebastian Vettel márciusban szerződést hosszabbított a Red Bull Racinggel, annak ellenére, hogy több élcsapat, köztük a Ferrari és a McLaren is érdeklődött a 23 éves német iránt.

Az energiaitalos csapat vezetése korábban többször hangsúlyozta, hogy hosszú távra tervez Sebastiannal. Német források szerint a világbajnok “több mint évi 10 millió eurós” (2,8 milliárd Ft) összegért írt alá 2014-ig a Red Bullhoz.

Vettel az olasz Autosprintnek nyilatkozva elárulta: nem csak magát, hanem a mérnöki gárda stabilitását is figyelembe vette, amikor újabb három évre elkötelezte magát. Ezzel nagyjából egy időben ötven vezető mérnök és szakember is aláírt a Milton Keynes-iekhez.

“Elég nehéz megtervezni a jövőt, hiszen sosem tudhatod, mi fog történni. Lehet, hogy amikor visszamegyek a szállodámba, leesek a lépcsőről, kitöröm a bokámat és nem nyerek több futamot idén. Lekopogom háromszor, de bármi előfordulhat.

Adrian (Newey) az egyik legfontosabb ember a csapatnál, de itt nem csak róla van szó. Mindenkiről tudni akartam, meddig szól a szerződése, hogy jól érzi-e magát a csapatnál. Maradni akartam, de nem olyan csapatnál, amely teljesen más [emberekből áll]” – nyilatkozta Vettel.

A világbajnok szerződés-hosszabbítása véget vetett a spekulációknak, hogy esetleg a Ferrarihoz készülne.

“Ha gyakran beszélek a Ferrariról, az csak azért van, mert gyakran kérdeznek róla. Igazából van másik oka is: a Ferrari nagyon különleges, és ezt már többször elmondtam. A másik oka, hogy ha valaki erről kérdez, válaszolnom kell. Számomra a Ferrari egy legenda, remek lenne, ha egy napon az én nevem is a Ferrari-pilóták között szerepelne. De ez nem jelenti azt, hogy most azonnal oda szeretnék menni. Jól érzem magam a mostani csapatomnál, ezért hosszabbítottam velük” – mondta Sebastian.