A 2011-es szezonkezdet előtt a Red Bull csapatfőnöke vetette fel, hogy Lewis Hamilton egy szép napon náluk is kopogtathat majd, ha a McLarennél nem lehet elég sikeres. Később az üdítőgyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko is rátett erre egy lapáttal, amikor azt állította, Hamilton a lehetséges pilótáik mindenkori listáján szerepel.

A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh nemrég leszögezte, hogy ő még öt évig együtt tartaná a Jenson Button-Lewis Hamilton párost, amivel kapcsolatban a 2008-as bajnok igen ellentmondásosan reagált, egyrészt leszögezte, hogy elkötelezett a csapat mellett, de azt is kimondta, hogy az ő hűségének is van határa és nem szeretne örökké egy csapatnál versenyezni.

Whitmarsh egy friss interjúban elhessegette a Hamilton távozását illető félelmeket, szerinte a versenyző biztosan jó ideig velük marad még, a szerződéskötéssel sem kell sietni.

“Lewis előtt még hosszú karrier áll, szerintem elég intelligens ahhoz, hogy tudja, itt jó környezetben van, kidomborítja az erősségeit. Lewis kijelentette nekem, hogy a csapattal akar maradni, én pedig elmondtam neki, hogy szeretném is, ha maradna. Természetesen valamikor majd szerződésbe is öntjük ezt” – mondta az angol a Daily Mailnek.

“De a sajtóérdeklődés ellenére sem hiszem, hogy szükségünk lenne a szerződésre már három vagy hat hónapon belül. Bízom Lewisban és ő is bízik bennem” – tette hozzá.