Továbbra is csak sejteni lehet, pontosan mennyire jó a Mercedes idei kocsija, miután a csapat felemás időmérőt zárt Kínában.

Nico Rosberg bravúros negyedik rajthelyet szerzett, két tizedre megközelítve Lewis Hamilton McLarenjét; Michael Schumachernek viszont ismét nem működött rendesen az állítható hátsó szárny, emiatt időt veszített. A Vitalij Petrov megállása miatt bemutatott piros zászló, illetve az edzés megszakítása sem segítette a hétszeres világbajnok helyzetét.

“Sokkal jobban muzsikált a kocsi ezen a hétvégén, mindkét versenyzőnknek esélye volt egy erős kvalifikációra. Kár, hogy Michael számára a piros zászlós leállás és a hátsó szárny elromlása miatt nem úgy alakult a délután, ahogy terveztük, utóbbi miatt sok időt vesztett az utolsó gyorskörén. Nico viszont fantasztikusan ment, először is, mert a nehéz körülmények ellenére továbbjutott a Q3-ba, másodszor pedig azért, mert használt gumikon remek kört tudott kicsikarni a piros zászló előtt. Még sok van hátra, de ez egy jó indulás” – értékelte az Ezüstnyilak szereplését Ross Brawn csapatfőnök.

Rosberg, aki eddig mindhárom időmérő edzésen megverte rutinosabb csapattársát, érthetően optimista. “Egyértelmű, hogy sokat fejlődött a kocsi a múlt hétvége óta, nagyon köszönöm mindenkinek odahaza, a gyárban is a sok munkát. Még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de fejlődünk és egyre közelebb kerülünk az éllovasokhoz – legalábbis a mai eredmények alapján. Sokat dolgoztunk a versenybeállításokon is, ezért erős futamra számítok” – bizakodik Rosberg.

Michael Schumacher becsületére szóljon, hogy ezúttal nem keresett kifogásokat a vártnál gyengébb edzéseredmény (14. hely) után, magára vállalta a felelősséget, pedig voltak gondjai a technikával is bőven.

“Nagy kár, hogy a csapat egyértelmű fejlődése ellenére nekem nem sikerült előrelépnem. Nico negyedik helye ragyogó eredmény, erre vagyunk képesek jelenleg. A Q2-ben nem jött össze az utolsó gyorsköröm, azóta rájöttünk, hogy a hátsó szárny megint nem zárt vissza rendesen, amikor fékeztem a 14-es kanyar előtt. Remélem, holnap sikerül jól rajtolnom, és ha a kocsi erős lesz versenybeállítással, sikerülhet előrelépnem néhány helyet.”