A Force India idén Vitantonio Liuzzi helyére a skót Paul di Restát ültette. A Forma-3-ban 2006-ban Sebastian Vettelt verő, tavaly a Mercedesszel a Német Túraautó-bajnokság (DTM) bajnoki címéig jutó pilóta igazolta is a döntés helyességét, az eddigi négy közös szabadedzésükből háromszor, az időmérőkön mindkétszer Adrian Sutil előtt végzett. Ausztráliában közvetlenül a német mögött ért be a futamon, a Maláj Nagydíjon pedig verte csapattársát.

A silverstone-i csapatnál idén már ötödik évét töltő Sutil a fentiek ellenére nem aggódik.

“A Forma-1-ben mindig nyomás alatt vagyunk. Én pedig a legjobbakkal akarok versenyezni. Nem azért vagyok itt, hogy olyanok ellen küzdjek, akik még egyenesen sem tudnak menni. A legjobb ellenfeleket akarom, szóval örülök az új csapattársnak” – mondta az Autosportnak a német.

“Új kihívás számomra, és talán én is tanulhatok valamit egy újonctól is, talán ő is tud ezt-azt. De nem is igazi újonc, hiszen négy évet eltöltött a DTM-ben, ami egy nagyon profi kategória, ahol egy gyári csapattal dolgozott. Szóval nem olyan, mintha a GP2-ből vagy a Forma-3-ból jött volna és minden új lenne számára. Paul egészen másképp versenyez, tudja, mi a dolga, érti a bokszstratégiákat meg mindent, egyszerűen csak gyorsabb autója van, mint a DTM-ben volt” – dicsérte Sutil a skótot.

A német elismeri, hogy nincs könnyű helyzetben, a Force India mostani gyengébb formája egy kicsit árt a versenyzői megítélésének, a tőzsdéhez hasonlítja a helyzetet.

“Olyan ez, mint a tőzsde. Az ember szeretné folytatni, amikor jól áll, szeretne még tovább lépni – új csapattal vagy a régivel, de szeretné egy újabb lépést tenni. 2010-ben bizonyos értelemben ez sikerült is. A tavalyi szezonom nagyon jól ment, csak az utolsó futamok jelentettek gondot, viszont pont ott kellene villogni. Szóval értem, hogy az emberek miért felejtették el, mit nyújtottam az idény elején, de nem könnyű ez.”

Sutil és di Resta mellett a Force India kötelékébe tartozik a tavaly év végén a Williamstől ejtett Nico Hülkenberg is – a német rendszeresen szépen szerepel a pénteki első szabadedzéseken. A 23 éves ifjonc nem titkolja, hogy 2012-re már versenyzői állást szeretne a csapatnál – talán épp Sutilt túrhatja ki.

“Versenyezni akarok. Másrészt persze örülök, hogy helyet kaptam a Force Indiánál, esélyt kaptam, hogy bizonyítsam a tehetségemet. Remélhetőleg jövőre már versenyzői állást adhatnak nekem” – mondta a hét elején a tesztpilóta.