Hiába villant nagyot a Mercedes az utolsó barcelonai teszten, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a csapat nem váltotta eredményekre az ígéretet. A kvalifikáción csak Nico Rosberg kapaszkodott a top10-be, a versenyen pedig balesetek miatt sem ő, sem Michael Schumacher nem ért célba, a brackleyi alakulat nullázással nyitott.

A hétvégén a csapat főszponzora, a Petronas otthonában, Malajziában igyekszik megmutatni, hogy Melbourne csak botlás volt, valójában versenyképesebbek.

“Nem is kérdés, hogy jobban akarunk szerepelni, mint a szezonnyitón, ami mindannyiunknak csalódást jelentett. Kihívást látunk ebben, nagyon korai lenne még leírni minket. A csapatban mindenki pozitív, erős a küzdőszellem, szóval jobb hétvégét várok, olyat, amire tovább építhetünk majd” – mondta Schumacher.

Rosberg szerint a sepangi pálya sokkal jobban feküdhet majd a W02-esnek, meglephetik a kétkedőket:

“Kemény hétvégénk volt Ausztráliában, de a csapat keményen dolgozott azóta, bízunk benne, hogy az autó biztosan teljesít Malajziában. A melbourne-i egy elég egyedi pálya, biztosak vagyunk benne, hogy a következő versenyeken sokkal világosabb képet kapunk majd a teljesítményünkről. Azt hiszem, meglepetést is okozhatunk vasárnap.”

“Az utolsó barcelonai tesztről tudjuk, hogy az autó gyors, azon kell dolgoznunk, hogy be is váltsuk a potenciált” – magyarázta Rosberg.

A csapatfőnök, Ross Brawn úgy véli, hogy a Melbourne utáni feltámadással bizonyíthatja majd a csapat az erősségét.
 
“Melbourne óta a az volt a lényeg, hogy összekapjuk magunkat, Brackleyben és a brixworthi gyárban is. Részletesen áttekintettük a hétvégét és igyekeztünk megtalálni a legjobb módját, hogy Malajziától már kihozzuk az autóból a maximumot. Igazi próbája lesz a csapatnak, hogy hogyan reagálunk a melbourne-i csalódásra és az előttünk álló kihívásokra.”