F1: A Red Bull leigazolná Hamiltont 1

Vajon felhúzza-e valaha az üdítős overallt?

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pár hete arról beszélt, hogy a nem mindig versenyképes McLarenek alááshatják Lewis Hamilton csapat iránti elkötelezettségét, és egy szép napon akár náluk is kopogtathat a 2008-as bajnok.

Hamilton elég elutasítóan reagált erre, leszögezte, hogy az “egyszerű üdítőgyártó” nem mérhető a McLarenhez vagy a Ferrarihoz és ő biztosan nem vágyik hozzájuk. A mclarenes szavai mégsem vágták el a jövőbeli lehetőségeket, a Red Bull motorsportfőnöke, a tulajdonos jobbkezének számító Helmut Marko nyíltan Hamilton esetleges leigazolásáról beszélt.

A Red Bullnál csak Sebastian Vettelnek van szerződése 2012-re is, és bár Mark Webber hosszabbítása sem kizárt, de ez az ausztrál teljesítményén múlik – ha a veterán nem hozza a várt eredményeket, Hamilton is ajánlatra számíthat.

“Először is meglátjuk, hogyan alakul Mark szezonja, és ő hogyan dönt (a folytatásról)” – mondta Makro a Sport Bildnek. “De a gyorsasága és agresszivitása miatt Hamilton egyértelműen mindig is téma lesz nálunk. A filozófiánk szerint a két leggyorsabb versenyzőt akarjuk a csapatunkba.”