F1: Laudáék Ferrari-belviszályt jósolnak 1
F1: Laudáék Ferrari-belviszályt jósolnak 7 Mely topcsapatoknál számíthatunk „robbanásveszélyre” a két pilóta között és melyeknél kötöttek már fegyverszünetet? Erre volt kíváncsi a Speedweek magazin, amikor megkérdezte Niki Lauda, Marc Surer, Christian Danner és Gerhard Berger és véleményét a 2011-es szezonelőzetesében.

Marc Surer mind a négy topcsapatnál (Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes) feszültségekkel teli évadra számít.

„A Red Bullnál tavaly ilyenkor teljesnek látszott a harmónia, mégis megtört a varázs (Vettel és Webber Török Nagydíjon történt ütközése után). A McLarennél Hamilton át fogja törni a falat Buttonnal szemben, ahogy Alonso is a Ferrarinál Massával szemben. Utóbbinak megint vissza kell vennie, akkor is, ha [a teszteken] a régi formáját mutatta” – véli az egykori Brabham- és Arrows-pilóta.

Niki Lauda rámutatott: 2010-ben csak egy csapatnál küzdöttek csapattársak a világbajnoki címért, Vettel és Webber a Red Bullnál, és ott lángra lobbant a szikra. „Egy csapattársi viszony stabilitása mindig akkor mutatkozik meg igazán, amikor kezd tétje lenni a dolognak. A Ferrarinál viszont tiszta a helyzet: Alonso hordja a nadrágot. Massa ezen csak akkor tud változtatni, ha rögtön a szezon elején szupersorozatba kezd. De a brazil napjai még nincsenek megszámlálva a Ferrarinál” – nyilatkozta a háromszoros osztrák világbajnok.

Az RTL szakkommentátora, Christian Danner ezzel szemben úgy véli: „Alonso és Massa esetében napnál világosabb, hogy az előbbi a vezéregyéniség, utóbbi csak vízhordó. Webber és Vettel csatározásain már túlvagyunk. Button és Hamilton jól megérti egymást. Rosberg és Schumacher között már láthattunk némi súrlódást, de kettejük viszonyát nem tartom igazi konfliktushelyzetnek.”

Gerhard Berger a téli tesztek két irányadó csapatánál számít feszültségekre a pilóták közt. „A Ferrarinál hasonló a helyzet, mint a Red Bull Racingnél: Felipe Massa ugyanúgy a csapattársa, Alonso dominanciája ellen fog küzdeni, mint Mark Webber Vettelé ellen. Massának valami nagyot kell alakítania, hogy a maga javára fordítsa a széljárást” – véli a tízszeres futamgyőztes.

A Forma-1-es idény ezen a hétvégén rajtol Melbourne-ben.