F1: Laudáék gondban vannak a Force Indiával 1
F1: Laudáék gondban vannak a Force Indiával 41 Négy egykori Forma-1-es pilótát, jelenlegi tévés szakkommentátort kérdezett meg a svájci Speedweek magazin a pilóták és csapatok 2011-es esélyeit illetően. Marc Surer, Christian Danner, Niki Lauda és Gerhard Berger eltérően ítéli meg Adrian Sutil csapatának idei kilátásait.

A korábbi Brabham- és Arrows-pilóta, Marc Surer nem látja, miért kellene a középmezőny jobb csapatai közé sorolni a Force Indiát. „A csapat jó néhány komoly szakembert vesztett az elmúlt időszakban, és ez mindig érezteti a hatását. Úgy vélem, hogy a csapatnak inkább hátrafelé kell sandítania, mert a Lotus vészesen közelít” – nyilatkozta a német Sky TV F1-es szakkommentátora.

A német RTL riportere, Christian Danner lényegében egyetért svájci kollégájával. „Ha azt figyelem, amit Sutil mond, hogy még mindig sok tennivalója van a csapatnak, hát, ez nem hangzik túl optimista hozzáállásnak.”

Niki Lauda viszont bizakodó Vijay Mallya csapatának esélyeit illetően. „Ezeknél a [közép]csapatoknál sohasem lehet pontosan megmondani, hányadán állnak. A Force India egyáltalán nem tartozik a leggyengébb alakulatok közé” – mondja az osztrákok háromszoros világbajnoka, aki szintén az RTL-nek dolgozik.

A Servus TV egyik házigazdája, Gerhard Berger véleménye is Laudáéhoz áll közelebb. „Adrian Sutil jól fog menni idén. A fiatalember már két erős szezont hagyott maga mögött, és néhányszor meglepetést is okozott. De nagyon nehéz feltűnést kelteni, ha az ember a középmezőnyből igyekszik felfelé” – véli a tízszeres futamgyőztes osztrák.

Sutil másodikként zárt a legelső tesztelés zárónapján, Valenciában, ám ezt még a 2010-es, dupla diffúzoros versenygéppel tette. A narancs-fehér-zöld kocsik azóta jobbára a középmezőnyben végeztek, átlagosan 1,9 másodperccel elmaradva a legjobb eredménytől.