Szerdán hivatalosan is megerősítette a Force India, hogy 2011-es pilótái Adrian Sutil és az újonc Paul di Resta lesznek. A skót tavaly tartalékos volt a csapatnál, de nem érdemtelenül léptették elő: a DTM-ben bajnoki címet szerzett. Pályafutása korábbi szakaszában, a Forma-3-ban csapattársát, az aktuális világbajnok Sebastian Vettelt legyőzve lett bajnok. Di Resta híres rokonnal is büszkélkedhet, a háromszoros Indycar-bajnok Dario Franchitti unokatestvére.

“Óriási öröm, hogy idén bemutatkozhatok a Forma-1-ben” – mondta di Resta. “Régi álmom volt ez a szerződés, azóta vágytam rá, hogy először gokartba ültem. Nagyon keményen dolgoztam ezért a lehetőségért egész pályafutásom alatt, nagyszerű, hogy olyan csapatba kerültem, amelynek legalább akkora ambíciói vannak, mint nekem. Alig várom, hogy ott legyek a rajtrácson Bahreinben.”

“Tavaly tartalékos voltam, így jól ismerem a csapatot, pontosan tudom, hogyan működik. Nem kell mindent a nulláról kezdenem, ez előnyt jelent számomra. Néhány pályát már ismerek a pénteki beugrásaim révén, ezeken a helyszíneken gyorsabban megy majd a tanulás. Idén egyébként ez lesz a legfontosabb a számomra: alulról építkezni és kiépíteni egy erős alapot. Tanulnom kell a pályákat, ki kell ismernem az autót és pontos információkat kell adnom a mérnököknek, hogy elérhessük idei céljainkat. Ennek érdekében a lehető legtöbb versenyt kell befejeznünk, fontos a sok pont szerzése is.”

Di Resta valóban régóta várt a Forma-1-re, a Mercedes folyamatosan támogatta, de csak most jutott szerződéshez. Emiatt csalódottságának is hangot adott egy másik interjúban. “Tényleg örülök, hogy itt lehetek, főleg, mert Vettelnek és Hamiltonnak könnyebb útja vezetett idáig.”

Idén Nico Hülkenberg lesz a Force India tartalékosa, a német a Williamstől érkezett. Versenyzőként csak gyengébb csapattól kapott ajánlatot, így elfogadta a Force India által ajánlott szerepkört. “Tavaly nagyon sokat tanultam egy neves csapattárstól, most szeretném hasznosítani a tapasztalatokat” – fogalmazott Hülkenberg. “Alig várom a közös munkát és hogy segíthessek a csapatnak.”

“Természetesen szívesebben versenyeznék, de a legfontosabb az volt, hogy bent maradjak a Forma-1-ben. Minden pilóta versenyezni akar, ezért vagyunk itt. Tartalékosként azon leszek, hogy bizonyítsam, 2012-re ismét versenyzői állást érdemlek. Üléspróbán már voltam a gyárban és átbeszéltünk néhány dolgot, a körülmények jó benyomást tettek rám.”