Még mindig csak 25 éves, de Nico Rosberg 2011-ben már hatodik Forma-1-es idényét kezdi majd. A bajnokpalánta 2006-ban nagy reménységként mutatkozott be, de a német-finn pilótának az elmúlt fél évtizedben még egyszer sem jött össze a futamgyőzelem.

Rosberg tavaly került a Mercedes GP-hez, de a nem túl jól sikerült autóval csak három dobogós helyezést szerzett – a győzelmi lehetőséghez legközelebb talán Koreában állt, de Mark Webber idő előtt kiütötte -, azonban bízik benne, hogy az átszervezett és megerősített csapattal a háta mögött 2011-ben már talán a dobogó legfelső fokára is felállhat majd.

“Igen, így gondolkodom. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen ahhoz képest, hogy hol voltunk 2010-ben, nem automatikus a nagy ugrás, mások is korán kezdtek fejleszteni. Nehéz, de elérhető (a futamgyőzelem). Majd meglátjuk” – mondta Rosberg az Autosportnak.

Annak ellenére, hogy a fiatal német 2010-ben alaposan elverte az élő legendát, Michael Schumachert, sokan továbbra is inkább csak jó, mint nagyszerű pilótaként tartják őt számon, ő nem aggódik túlságosan emiatt:

“A sajtó talán tényleg így van velem, de ez nem nagyon izgat. Számomra az a fontos, hogy jó autóm legyen az új idényben, hogy győzhessek. A karrierem szempontjából az a lényeges, hogy a Forma-1 döntéshozói lássák a teljesítményemet, és azt hiszem, számukra már idén bizonyítottam, láthatták, hogy jól tettem a dolgomat.”

Rosberg főnöke, Ross Brawn szerint jót tehet majd a pilóta megítélésének, ha 2011-ben győzni tud:

“Csendes pilóta abban az értelemben, hogy nem bravúroskodik a pályán. De amikor előz, akkor jól csinálja. Egyszerűen teszi a dolgát, ami talán nem olyan izgalmas a nagyközönség számára, de amikor megszerzi az első futamgyőzelmét, ez meg fog változni.”