Bár a legtöbb csapat a február 1-jén kezdődő valenciai teszt idejére bemutatja új autóját, a Virgin és a Hispania mellett a Force India is kivár, a csapat csak a második alkalomra, Jerezbe viszi el a VMJ04-est.
 
“Alaposan megfontoltuk az idénykezdetet és az új autót illető terveinket. A csapat részt vesz mind a négy téli teszten, de Valenciában a VMJ03-ast használjuk majd, mielőtt a következő héten Jerezben bemutatkozna a VMJ04-es” – mondta a csapat ügyvezetője, Otmar Szafnauer a Reutersnek.

Az új, Pirelli-féle gumik érkezése miatt a többség igyekszik a lehető legtöbb adatot gyűjteni az új autóval az új abroncsokról, de a Force Indiánál úgy látják, hogy a fejlesztésre fordított pluszidő megtérül majd.

“Az új autó tesztelésének későbbi kezdése ad még pár hetet a szélcsatornás munkára, amikor már csúcsra járattuk magunkat és jönnek az új elemek az autóhoz. Mindig egyensúlyozni kell a korai bemutató és a több aerodinamikai tesztadat között, tekintetbe véve a méretünket és az erőforrásainkat, mi úgy hisszük, hogy az utóbbi válik inkább előnyünkre” – magyarázta a Force Indiá-s.

A Force India az egyetlen jelentősebb csapat, amely még nem jelentette be 2011-es pilótafelállását, bár annak ellenére, hogy Vitantonio Liuzzinak szerződése van 2011-re is, valószínű, hogy az új idényben Adrian Sutil mellett a skót tehetség, Paul di Resta mutatkozhat be versenyzőként.