A Mercedes egy évvel ezelőtt felvásárolta 2009 független meglepetéscsapatát, a mindkét bajnoki címet bezsebelő Brawn GP-t, de a német márka gyári csapattal való visszatérése nem sikerült valami fényesen.

A Mercedes GP-t ugyan csak a Renault fenyegette hátulról, az ezüst nyilak az élmenőkkel szemben nem rúghattak labdába. A főnök, Ross Brawn elsősorban a 2009-es sikerre fordított erőforrásokkal magyarázta a 2010-es autó viszonylagos gyengeségét, de Nico Rosberg egy friss interjúban arról beszélt, hogy szerinte leginkább a csapaton belüli átszervezések jelentik a 2011-es előrelépés kulcsát.

“A gyár struktúrájának és egyéb szempontból egyszerűen nem mi voltunk a legjobb csapat” – mondta az Autosportnak a német 2010-ről.

“De szerintem a legjobb emberek vannak nálunk, kezdve Ross-szal, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy révbe érünk. Ross még nem ért az átalakítás végére, és ő maga is tanul közben. Valószínűleg nagyon sokat tanult tavaly és főleg idén arról, hogy mik is a csapat gyenge pontjai.”

“Szóval még mindig az átalakításon dolgozik, igyekszik a legtöbbet kihozni mindenkiből, igyekszik javítani a közös munkát. Nagyon sok minden változott a csapaton belül. Az elmúlt három év igazi hullámvasút volt, egyszerűen időbe telik, mire úgy működik, ahogy mindenki szeretné” – magyarázta Rosberg, aki azért nem meri garantálni, hogy már jövőre nagyot ugranak.

“Ross folyamatosan szervez, kezdenek a dolgok a helyükre kerülni. De azt nehéz lenne megmondanom, hogy milyen gyorsan és eredményesen megy ez, mert ennyire nem látok bele. Még mindig a magunkra találásnál tartunk.”

“De így is nagyszerű élmény volt ez az idény számomra, és várom a következő szezonokat. Ragyogó egy Mercedest vezetni, hiszek az embereinkben, hiszek a Brackleyben dolgozókban, hosszú távú dologként tekintek erre.”