A Forma-1 hivatalos 2010-es évösszefoglalójának bevezetőjében Bernie Ecclestone arról beszélt, hogy Sebastian Vettel bajnoki sikere csakis idő kérdése volt, de szerinte a másik Red Bull-os, Mark Webber is bajnoki minőség, egyszerűen sosem kapott eddig jó autót.

“Vettel előbb-utóbb mindenképp bajnok lett volna, ha nem idén, hát jövőre. Nagyon jó. De ha Webber mondjuk öt évvel ezelőtt is jó autóban ült volna, talán már öt éve bajnok lenne ő is. Szerintem ő egy igazi Ferrari-pilóta, az a típus, akit az ‘Öreg’ (Enzo Ferrari) is kedvelt volna” – magyarázta a kisember.

Ecclestone Michael Schumacher felemásan sikerült visszatérésére is kitért, de egyelőre nem tudja eldönteni, hogy a hétszeres világbajnok vajon már kiöregedett, vagy csak az autója nem volt jó idén.

“Fel kell tenni a kérdést, hogy Michael Schumachernek tényleg vissza kellett-e jönnie. Mi értelme volt? Azért jött vissza, mert tudja, hogy még győzhet, de sajnos az autója ezt nem tette lehetővé. Én szeretném győzni látni. Ültessük egy Red Bullba és meglátjuk, mi lesz! Persze azt sem tudjuk, Rosberg mennyire jó. Lehet, hogy Rosberg egy Red Bull-lal mindenkit elverne…”

Az F1 ura idén többször is kirohant a “nyomorék” újonccsapatok ellen, de most sokkal szelídebben nyilatkozott róluk, azt mondta, nem az ő hibájuk, hogy csak küszködtek 2010-ben.

“Ami az új csapatokat illeti, ha tisztességesek akarunk lenni, a gondjaik nem igazán a saját hibájukból adódtak. Valójában Max Mosley (az FIA volt elnöke) a felelős, mert azt mondta nekik, hogy 30 millióból versenyképesek lehetnek majd. De most már itt vannak, és ha nem járnak körbe koldulni, akkor jó, hogy ők is az F1-ben vannak.”