A világbajnoki éllovas Mark Webber a Koreai Nagydíjon minden értelemben nagyot bukott. Az ausztrál hiába kezdett a safety caros rajt miatt biztos második helyet jelentő második rajtkockából, a mezőny elengedése után két körrel megcsúsztatta az autót, a betonfalnak ütközött és kiesett versenyből – ezzel 14 pontos bajnoki előnyéből 11 pontos hátrány lett, miután Fernando Alonso megnyerte a futamot.  

Webber kiesésével a stratégiája miatt akár a győzelemre is esélyes Nico Rosberg is búcsúzott, ugyanis a falnak csapódás után a Red Bull visszacsúszott a pályára, elkaszálva a Mercedest. Az egykori McLaren-, Ferrari- és Benetton-pilóta, a Toro Rosso korábbi főnöke, Gerhard Berger az eset kapcsán igen súlyos vádat fogalmazott meg: az osztrák szerint Webber szándékosan tért vissza a pályára, hogy így kiüsse a riválisait is.  

“Fékezhetett volna és megállíthatta volna az autót a falnál. Kiütötte Rosberget, de nem őt kellett volna. Szerintem jobban szerette volna Alonsót vagy Hamiltont” – nyilatkozta a Servus TV-ben az osztrák.

“Szerintem egyértelmű a szándékosság: falnak ment, tudta, hogy vége. Abban a pillanatban az ember frusztrált, ezer dolog megfordul a fejében. Nyilvánvaló, látszik, hogy a kerekei nem blokkolnak. Talán fékhiba volt, de én nem hiszem” – szögezte le Berger.

Webber balesete