Miután a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo többször is nyomatékosan hangsúlyozta, hogy az utolsó versenyeken Fernando Alonso eredményes támogatását várja el Felipe Massától, a brazil szeretne is ennek végre megfelelni a hétvégi Koreai Nagydíjon.

“Ami a hétvégi céljaimat illeti, először is jól kell kvalifikálnunk szombaton, aztán a versenyen pedig ott akarok lenni a bajnoki küzdelem sűrűjében, a címre hajtó pilótákkal akarok küzdeni, így segíthetem legjobban a Ferrari és Fernando ügyét a hajrában.”

“Korea az utolsó lesz a három távol-keleti verseny közül, szeretnék a hazai versenyemre, Sao Paulóba egy jó eredménnyel a tarsolyomban megérkezni” – írta a Ferrari hivatalos oldalán a brazil.

A csapat többi tagjához hasonlóan Massa is úgy véli, hogy az F10-esnek a jongami versenyhelyszín is feküdhet majd, de a siker szempontjából kulcsfontosságúnak látja, hogy már az első szabadedzéstől rátaláljanak a megfelelő irányra a vadonatúj pályán.  

“Eltekintve néhány alkalomtól, amikor a Red Bull elhúzott a mezőnytől, a Ferrari szinte mindenütt versenyképes volt, nincs okunk feltételezni, hogy most másképp lesz. Láthattuk már idén, hogy milyen fontos az első pénteki edzéstől mindent eltalálni, megbízhatóan, probléma nélkül végigvinni a műszaki programot.”

“Most is ez a helyzet, de a tetejébe majd csak az első pár körön derül ki, hogy mennyire voltak pontosak a szimulációink. Szintén akkor először ismerkedünk majd a tapadással, amit addig nem nagyon lehet megtenni, amíg az autó valóban nem gurul a pályára” – magyarázta a pilóta.