Míg a Ferrarinál rég eldőlt, hogy Fernando Alonso a csapat idei bajnokjelöltje, míg Felipe Massa a segítő szerepét próbálja játszani, a Red Bullnál és a McLarennél sokkal bonyolultabb a képlet, hiszen mindkét alakulat mindkét pilótája harcban áll még a címért.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kíváncsian várja, hogy folytatódik-e a házon belüli nyílt küzdelem a riválisoknál, vagy az utolsó három futamra ők is változtatnak a hozzáállásukon.

“A két másik csapatnál a két pilótának egymással is meg kell küzdenie. Fontos lesz látni, hogy a pilóták milyen hozzáállással vágnak neki a futamoknak, hogyan állnak egymáshoz a csapaton belül és a többi ellenfélhez. Nagyon érdekes lesz” – mondta az olasz.

A ferraris esélyes, Alonso menedzsere, Flavio Briatore az éllovas Mark Webbert is pártfogolja. A volt Renault-főnök szeretné, ha az ausztrál is olyan kiemelt szerepet kapna, mint spanyol kollégája.
 
“Már csak három futam van hátra, a Red Bullnak Markot kellene első számú pilótává tennie” – mondta, hozzátéve, hogy teljes mértékben egyetért a Ferrari hozzáállásával, a csapatutasítások és a pilótasorrend alkalmazásával. “Ha én lettem volna a Ferrarinál, én is ugyanígy tettem volna.”