Michael Schumacher a hatodik helyen zárt a Japán Nagydíjon, a hétszeres világbajnok sokáig támadta csapattársát, Nico Rosberget. A hatszoros suzukai győztes beragadt fiatal csapattársa mögé, de így is jól érezte magát a pályán. “Jobban élveztem, mint korábban” – mondta Schumacher, aki a 24. körben állt ki kereket cserélni és éppen Rosberg mögé érkezett vissza a pályára.

“A verseny nagy részét együtt töltöttük. Tulajdonképpen mindegy, hogy ki van előttem, Nico vagy más, de tény, hogy én a friss gumikon gyorsabb voltam, Nico viszont jól védekezett. Rákérdeztem, hogy nem lenne-e több értelme, ha hagyna elmenni a csapat, hátha még előrébb kerülhetek és nem kell foglalkoznunk a mögöttünk érkezőkkel. Végül úgy döntöttek a bokszban, hogy maradjanak a pozíciók, ami végül is jó döntés volt.”

Amint Rosberg kiesett, Schumacher egy másodperccel gyorsult fel. “A csapat számolt és azt mondta, természetes módon kell megpróbálnom. Ezt élveztem, ha nem a csapattársamról lett volna szó, a sikánban többször is elmehettem volna mellette. Sok múlt egyébként az időmérőn, ahol csak tizedik lettem, mert az F-csatorna nem működött megfelelően.”

“Ezen a versenyen remekül ment az autó, ami korábban nem volt mindig igaz. Többször az én autómon jöttek elő kívülről nem látható hibák, most végre minden rendben volt. Remélem, nem csak kicsúszott verseny volt a suzukai!”

Nico Rosberg a hátsó felfüggesztés törése miatt esett ki Schumacher elől, a párharcot élvezte, a hétvégét összességében elfelejtené. “Nem volt túl jó hétvége a suzukai, az edzésen váltóproblémáim voltak, aztán beragadtam a rajtnál, végül eltört a hátsó felfüggesztés. Az ütközés szerencsére nem volt nagy, alig éreztem.”

“A Michael elleni csatát biztosan élvezték a rajongók, volt egy-két nagyon szoros pillanat. Remek, hogy csapaton belül így küzdhetünk, utasítás ugyan a bokszból nem jöhet a pozíciókkal kapcsolatban, de akkor is szép.”