F1: Petrov büntetést kapott 2 A Forma-1-es Japán Nagydíj rajtjánál két kettős baleset keverte meg a dolgokat: a renault-s újonc, Vitalij Petrov williamses kollégájával ért össze és vágódott a korlátnak, míg az első kanyarban, miután “megcsípte”‘ a füvet, Felipe Massa torpedózta meg és lökte a gumifalba a Force Indiá-s Vitantonio Liuzzit.

“Igazán jól rajtoltam, öt vagy hat autót előztem meg az első kanyarig, de akkor láttam, hogy Felipe rakétaként jön felém. Nem hiszem, hogy hibás lenne, szerintem az autó nem állt az irányítása alatt” – mondta megértően az olasz az esetről.

A stewardok természetesen mindkét balesetet megvizsgálták, de amíg a Massa-Liuzzi ütközésnél ők is a fentiekhez hasonlóan látták a történteket, Petrov esetében úgy ítélték meg, hogy az orosz elkerülhette volna a balesetet, így megbüntették: a Renault-pilóta öthelyes rajtbüntetéssel vág majd neki a következő nagydíjnak.

“Jól rajtoltam, megelőztem Massát, és épp Hülkenberg mellett mentem el, amikor a tőlem jobbra lévő Heidfeld elkezdett balra húzni, így nem tudtam mást tenni, minthogy én is balra mentem. Sajnos eltaláltam Hülkenberg autóját, így estem ki” – összegezte Petrov, akinek csapattársa, Rober Kubica szintén kiesett, miután a futam elején egyszerűen elhagyta a jobb hátsó kerekét.