Jenson Button nagy lelkesedéssel utazik a hétvégi Japán Nagydíjra, a Honda versenyzőjeként hat idényt eltöltött angol szinte hazamegy a távol-keleti országba. A többi pilótához hasonlóan Button is imádja Suzukát, és úgy látja, neki való versenyhelyszín.

“Az F1-es karrierem nagy részében Japánban dolgoztam, szinte már a második otthonomnak érzem. Tokió a világ egyik legnagyszerűbb városa, Suzuka pedig tökéletes helyszín a Japán Nagydíj számára. A világ egyik igazi nagy versenypályája, minden pilóta számára óriási kihívás” – magyarázta a mclarenes.

“Imádom az egész Suzuka-élményt: komoly utazás Európából, aztán ott a vidámpark, amelyen keresztül bejutunk a paddockba, ott vannak a hihetetlenül hűséges és barátságos japán szurkolók, akik egész hétvégén drukkolnak, az egész hangulatot imádom, mindig feszült, hiszen a verseny gyakran játszik döntő szerepet a világbajnokságban!”

“Azt hiszem, a pálya passzol a stílusomhoz: az a kulcs, hogy a lehető legkevesebb sebességet veszítsük a kanyarban, lágy, de pontos vezetést kíván. Ha valaki hibázik, jó néhány kanyarig eltart, mire újra lendületbe jön. Nincs bocsánat.”

Bár a címvédő 177 pontjával pont egy teljes győzelemnyire áll az éllovas Mark Webbertől, egyáltalán nem adta még fel a küzdelmet.

“A világbajnokság szerintem még teljesen nyitott. Persze hibázni már nem lehet, de az öt közül még bármelyik esélyes megszerezheti a címet. Hátránynak tűnhet, hogy hátrébb vagyok a pontversenyben, de tévedés ne essék, tudom, hogy képes vagyok megnyerni a címet!”