Három héttel ezelőtt a mclarenes Lewis Hamilton még ötpontos előnnyel vezette a világbajnokságot, azonban miután Monzában és Szingapúrban is nullázott, mostanra 20 pontos hátránnyal csak a harmadik. A szingapúri kiesés után az angol már azt mondta, hogy nem gondol többé a bajnoki címre, de az elmúlt pár napban összeszedte magát, nem adja még fel.

“Vasárnap éjszaka természetesen nagyon-nagyon el voltam keseredve, nehéz összeszednie magát az embernek, amikor kiesik, eltart egy ideig feldolgozni. Egyértelműen nem jó sorozat volt ez, de nem gondolok arra, hogy mi lehetett volna, hány pontot szereztem volna, ha célba érek, ennek nincs értelme. Csak szembe kell nézni a helyzettel és a lehető legkeményebben kell dolgozni” – idézte az Autosport.

“Szóval nem úgy gondolok Spanyolországra, Magyarországra vagy az elmúlt két futamra, hogy mit veszítettem. Csak a következő négy futamra koncentrálok. Egyiket sem nyertem még meg eddig, ezért még motiváltabb leszek, hogy ezen változtassak.”

“Vasárnap beszéltem a csapattal, és a helyes nézőpontból tekintettük át a dolgokat: még most is harmadik vagyok, 20 pont a hátrányom. Ez még mindig kevesebb, mint egy győzelem. Könnyű elkeseredni 20 pont miatt, soknak tűnik, de a tavalyi rendszerben csak nyolc lenne, nyolc pont hátrány négy futammal a vége előtt – ez semmiség.”

Miután újra a bajnoki esélyesek közé sorolja magát, Hamilton úgy gondolja, hogy a stílusán sem kell változtatnia, Monzában ugyan ő hibázott, de Szingapúrról nem tehetett, tehát ezután is ugyanúgy nyomja majd.

“Már mondtam, hogy Monzában talán túl magabiztos voltam, de Szingapúrban, látva a visszajátszást, már egy fél autóval Mark (Webber) előtt jártam, és a versenyíven voltam. Bosszantó, hogy Olaszországban én mentem neki az előttem haladónak és eltört a felfüggesztésem, Szingapúrban pedig a mögöttem lévő jött nekem, és mégis én kaptam defektet. Mindkétszer én voltam szerencsétlen” – magyarázta.

“De versenyző vagyok, mindig kihajtom a lelkemet is, és ezen semmi sem változtathat!”- jelentette ki a mclarenes.