Fernando Alonso az elmúlt két futamon mindkétszer győzelmet aratott, a spanyol a második helyre kapaszkodott a világbajnoki küzdelemben. A konstruktőri bajnokságban nyár végére már teljesen esélytelennek látszó Ferrari ezen a téren is sokat javított, a csapatfőnök érthetően nagyon elégedett, bár cseppet sem bízta el magát.

“Nagyon jó, hogy megnyertük ezt a futamot, mert az egyéni bajnokságban előbbre tudtunk lépni, ez is volt a célunk. Négy futammal a vége előtt teljesen nyitott a küzdelem. Kár, hogy tegnap (szombaton) elveszítettük a másik autót és Felipe az utolsó helyről rajtolt, de ennél többet nem hozhatott ki a versenyből. Megpróbálkozott egy taktikus bokszkiállással az első körben, hátha a biztonsági autó megkeveri a mezőnyt, de sajnos stratégiai szempontból rosszkor érkezett” – magyarázta a verseny után Stefano Domenicali.

“Azt mondanám, összességében azért nagyszerű futam, nagyszerű teljesítmény volt. A csapatnál tudjuk, hogy megnyertük a legutóbbi két futamot, mindenki nagyon összeszedett – a bajnokság azonban még egyáltalán nem lefutott!”

Domenicali nem is nagyon mer jósolni az utolsó négy versenyre, inkább csak azt hangsúlyozza, hogy a hajrában leginkább a megbízhatóság és a koncentráció lesz a kulcs.

“Az ellenfeleink erősek, majd meglátjuk. A megbízhatóság nagyon fontos, mondtam is a srácoknak, hogy dolgozzanak rajta. Nagy árat fizettünk a hétvégén (Massa motorhibája miatt). Úgy tűnik, az autó általánosságban és ezen a pályán is jobban teljesített.”

“Lesznek még apróbb fejlesztések, de semmi komoly, azt hiszem, mostanra a pilóták, a dolgozók fejében és a megbízhatóságon dől el (a bajnokság), már nem a fejlesztési tempó a fő. Minden csapat eljutott már oda, hogy a jövő évi autóra kell fordítania az erőforrásait, különben lemarad” – mondta az olasz. “Azt hiszem, nagyon izgalmas lesz az idény vége!”