Ellenállhatatlan teljesítményt nyújtott Fernando Alonso Szingapúrban, a Ferrari kétszeres világbajnoka ráadásul olyasmit vitt véghez, ami hat éve egyetlen pilótának sem sikerült. Alonso 25. győzelmét aratta Szingapúrban, de korábban soha nem volt olyan hétvégéje, hogy a mesterhármas mellett (győzelem, pole, leggyorsabb kör) egy adott verseny minden körében az élen állt.

A Grand Slam utoljára Michael Schumachernek jött össze a 2004-es Magyar Nagydíjon, a hétszeres bajnok érdemeit növeli, hogy akkor a tankolások miatt hosszabbak voltak a kiállások. Alonso – aki az új, tankolás nélküli korszak első hibátlanja – sikeréhez természetesen az is kellett, hogy Sebastian Vettel vele azonos körben álljon ki a bokszba, ha a német ment volna még egyet, elvette volna Alonsótól a Grand Slamet.

Alonso és Vettel végig nagy csatát vívott a leggyorsabb körért, a spanyol végül az 58. körben futotta meg legjobbját, amelytől a német másfél tizeddel maradt el a következőben. Az utolsó két körben lekörözötteket értek utol, így már egyikük sem tudott javítani.

Alonso Grand Slamje a sportág 50. hasonlója volt, az első 1950-ben Juan Manuel Fangiónak sikerült Monacóban. Összesen 21 pilótának jött össze a bravúr, a vonatkozó rangsort Jim Clark vezeti, akinek nyolcszor volt abszolút hibátlan hétvégéje. Második helyen Schumacher és Alberto Ascari áll holtversenyben öt-öt Grand Slammel.