Fernando Alonso öt futammal a vége előtt 21 pontos hátránnyal a harmadik helyen áll a világbajnokságban. A spanyol szerint még ő is esélyes, a célja az, hogy a maradék versenyen folyamatosan dobogós legyen, mert úgy látja, hogy ezzel meg is lehet szerezni a címet. A ferraris persze azt is tudja, hogy egy nullázás is elég a búcsúhoz.

“A pilóta, aki az öt versenyen ötször áll dobogóra, nagyon közel lesz a bajnoki címhez, mert idén egyikünknek sem volt erőssége az egyenletes teljesítmény. Mindenki hullámzott. Webbernek most 182 pontja van 14 futam után (Alonso téved, valójában 187 – B. G.), ami átlagosan 14 pont versenyenként, azaz öt harmadik hely már átlag feletti lenne” – magyarázta a ferraris Szingapúrban.

“Jó versenyek kellenek – az biztos, hogy egy kiesés után búcsút is lehet inteni a bajnokságnak, mert már kevés futam van. Szóval ahogy mondtam, öt dobogó megfelelne.”

“A monzai győzelem után fontos, hogy ezen a futamon is megőrizzük a lendületet. Továbbra is motiváltan, jól kell dolgoznunk. Ha itt is jók leszünk, az továbbviszi a monzai sikert.”