Bár a Ferrari 60 ponttal van lemaradva a konstruktőri éllovas Red Bulltól, Fernando Alonso pedig 21 pontos hátránnyal áll az egyéni bajnokság 3. helyén, a csapatfőnök, Stefano Domenicali meg van győződve róla, hogy még mindkét cím megnyerésére esélyük van.

“A csapat szilárdan hiszi, hogy a monzai első és harmadik hellyel szerzett pontokkal újra mindkét bajnokságban harcban állunk. Fernando 21 pontos hátránya egy győzelemnél is kevesebbet jelent, a tavalyi számítás szerint csak nyolc pont lenne. De mivel csak öt futam van már hátra, hibáznunk nem szabad” – mondta az olasz.

“A következő verseny fontos, ha nem is sorsdöntő. Egyértelműen úgy tűnik, hogy az idei bajnokság egészen a végéig nyitott lesz. Az a fontos, hogy mi végig a küzdelemben maradjunk, így akár mi nevethetünk a végén.”

Domenicali azt is közölte, hogy Szingapúrba új első szárnyat és átalakított diffúzort visznek valamint kiemelte, hogy a Ferrari számára korábban gondot jelentő, és a hétvégén újra használandó szuperlágy gumikkal sem lesz gondjuk.

“El szeretnénk kerülni azt, ami Belgiumban történt, ahol az új fejlesztések nem hozták a várt előrelépést. De lehetetlen megjósolni, mi lesz (a hétvégén), mert nagyon sok a változó” – intett azért óvatosságra a csapatfőnök.

Alonso a monzai győzelem után bizakodik, a spanyol szerint az autó jó lehet mindenhol:

“A mostani csomagunk már mindenféle pályán jól működhet. Tudjuk, hogy a Red Bull erős lesz a következő két helyszínen (Szingapúrban és Japánban), de mi is egyenletesebben teljesíthetünk. Folyamatos teljesítmény a kulcs az idei bajnoksághoz” – mondta az Auto Motor und Sportnak.