Bár Fernando Alonso a Belga Nagydíj előtt szerette volna megerősíteni a bajnoki esélyesek közti pozícióját, a gyenge időmérős szereplés és egy teljesen szétesett futam után végül nőtt a hátránya.

“Nem úgy alakult a Belga Nagydíj, ahogy vártuk, ez igaz. Az autó jól viselkedett, megvolt az esély a dobogós helyezésre, de a versenyem kulcsmomentuma rögtön az első körben elérkezett” – utalt a Barrichellóval történt ütközésére a ferraris.

“Jól rajtoltam, pár helyet javítottam, de sajnos azonnal vissza kellett térnem a bokszba, és ez mindent felborított. Bár aztán visszakapaszkodtam, csakis azért kerültem pontszerző helyre, mert több autó is kiesett előlem – ez is mutatja, milyen nehéz futam volt. A pályáról tényleg nem kellett volna lemennem, de igazából nem sokat számított már, az eső amúgy is lenullázta az esélyemet, hogy a stratégiával előbbre lépjek” – írta a csapat oldalán a kétszeres bajnok.

“Úgy tűnik, idén nem mennek valami jól az első körök, öt versenyen is a mezőny végére estem – néha a saját hibánkból, máskor külső körülmények miatt. De mindig is azt mondtam, és most megismétlem: az idény folyamán a szerencse és a balszerencse kiegyenlíti egymást, reméljük, hogy ezután már a kárpótlás következik!”

Alonso Belgium után 41 pontos hátrányba került az éllovas Lewis Hamiltonhoz képest, de bízik benne, hogy a további hat versenyen még felzárkózhat, a jövő heti Olasz Nagydíjat pedig különösen várja, jól akar szerepelni a tifosik előtt.

“Az első döntő rosszul alakult, de van még hat. Az utolsó hét futam előtt azt mondtam, hogy az nyeri a bajnokságot, aki a legjobb munkát végzi, és világos, hogy hármunknak a felzárkózás lesz a feladata Spa után. De meggyőződésem, hogy a versenyről versenyre változó erőviszonyok és a pontrendszer miatt még jó esélyem van. Még 150 pontot lehet szerezni, bőven elég a fordításhoz. Higgadtan, koncentráltan kell a lehető leggyorsabban felzárkózni.”


“Tagadhatatlan, hogy a monzai verseny nagyon fontos lesz. A hazai pályán mindent el kell követnünk, hogy ne veszítsünk további pontokat, egy jó eredmény sokat lendítene rajtunk. Az sem a vég, ha rosszul mennek a dolgok, de alaposan odavágna a csapat moráljának.”

“Nagyon jó lesz első ízben ferrarisként versenyezni Monzában. A csapat 95 százalékban olaszokból áll, érezhető a szenvedély, az elszántság, hogy jól teljesítsünk ezen a különleges versenyen. Alig várom, hogy láthassam a szurkolókkal teli lelátókat – szükségünk van a támogatásukra” – magyarázta Alonso, aki minden bizonnyal szeretné megtörni a Ferrari 2007 óta tartó hazai sikertelenségi sorozatát.