A hétvégén Magyarországra látogat a Le Mans-széria (LMS), amelyen a névadó versenyről ismert prototípusok, valamint GT1-es és GT2-es sportkocsik versenyeznek. A megbízhatósági verseny mezőnyében ott lesz többek között Giancarlo Fisichella, Jean Alesi, Olivier Panis, Stephane Sarrzin, Nigel Mansell két fia, Greg és Leo, valamint Alain Prost fia, Nicolas is, hogy csak az ismertebb neveket említsük.

A hungaroringi 1000 km-es éjszakai futam előtt magyar vonatkozású bejelentés is történt azonban, tegnap a pályán tartott sajtótájékoztatón ugyanis bejelentették, hogy Magyarország első és eddigi egyetlen Forma-1-es versenyzője, a 2003-ban a Jordannél bemutatkozott, majd 2004-ben a Minardinál egy teljes szezont eltöltő, az Amerikai Nagydíjon pontot is szerző Baumgartner Zsolt az LMS következő futamán, a szezonzáró silverstone-i versenyen rajthoz áll majd.

Baumgartner a GT1-es kategóriában induló osztrák Atlas FX-Team FS Sareen S7-R autóját vezeti majd a szeptember 10-12-ei versenyhétvégén.

Bár “csak” az LMS betétfutamán, de már ezen a hétvégén is lehet magyar résztvevőkért szorítani: a Lamborghini Supertrofeo futamán a túraautó-vb-ben versenyző Michelisz Norbert, valamint a legutóbb a Porsche Szuperkupa hungaroringi futamán szerepelt Walter Csaba ül majd egy Lamborghini Gallardóba.