Jóban voltak a brazilok

Jóban voltak a brazilok


Bár honfitársak, nincs túl jóban Felipe Massa és Nelson Piquet. A Ferrari azzal vádolta Piquet-t tavaly, hogy meglopta, miután kiderült, a renault-s szándékosan összetörte versenyautóját a 2008-as Szingapúri Nagydíjon.

Piquet, azért, hogy győzelemhez segítse Fernando Alonsót, a megfelelő pillanatban a falnak hajtott, hogy a biztonsági autó a pályára hajtson. Alonso nyert, a versenyhétvégét addig uraló és addig az élen autózó Felipe Massa viszont rosszul járt. Csak 13. lett miután a káoszban a csapat hibázott is a tankolásnál.

“Mindig nagyon jó, baráti kapcsolatom volt Barrichellóval és Massával. Mindig nagyon jól bántak velem, egy csomó tanácsot kaptam tőlük” – mondta a NASCAR Truck sorozatában versenyző Piquet.

“De Szingapúrban megsértettem Massát, és attól a naptól fogva úgy gondolja, miattam vesztte el a 2008-as világbajnokságot.”

Mint tudjuk, a ha-val kezdődő mondatoknak nem sok értelmük van, de azért azt látni kell, hogy Massa mindössze 1 ponttal maradt el az év végén Lewis Hamiltonttól, a szingapúri győzelemért, viszont 10 pontot kaphatott volna.

“Massa továbbra is meg van sértődve, soha nem is beszéltem vele azóta” – mondta Piquet.