Sebastian Vettel idén a csúcsra juthat, nagy esélye van, hogy megnyerje az F1 világbajnoki címet. A német, aki nyolcévesen kezdett gokartozni, jelenleg 10 pont lemaradással a harmadik helyen áll a pilóták között, úgy véli, élete legfontosabb célja a bajnoki cím.

Volt pár hibája idén

Volt pár hibája idén


“Semmi a világon nem jelent annyit nekem, mint megnyerni a világbajnokságot” – nyilatkozta Vettel. A 23 éves versenyző ugyanakkor elismerte, fiatal korában sokszor kellett a vezetési képességeinek fejlesztésén dolgoznia, míg barátai a medence partján élvezték a nyarat.

“Azt kívántam, én is bárcsak ott lehetnék, de keményen kellett dolgoznom, edzenem. Már akkor az életem célján dolgoztam” – mesélte.

Bár nincs messze a pontversenyt vezető csapattársától, Vettel frusztráló periódust tudhat maga mögött, amelyben több tényező is megakadályozta, hogy kihasználja azt, hogy a leggyorsabb volt a rajtrácson.

Legutóbb épp Magyarországon kapott komoly pofont a figyelmetlenségért, amikor bokszutca áthajtásos büntetést kapott, mikor túlzottan lemaradt a csapattársa mögül a biztonsági autós fázisban, ezzel elveszítve első helyét.

De említhetnénk Silverstone-t, ahol egy rossz rajt utáni defekt tette tönkre a versenyét, annak ellenére, hogy az élről indult, és ott volt persze a Török Nagydíjon történt baleset, amikor a két Red Bull autó összeütközött. Egy felmérés szerint 128 pontot bukott.

Ha Vettel valóban világbajnok akar lenni, akkor nem engedhet meg magának ilyen hibákat, ki kell használnia a lehetőségeket. Alonso szerint is éppen ezek miatt nincs esélye a Red Bull-osoknak a bajnokság megnyerésére.