Mark Webber arra törekszik, hogy megőrizze elsőségét az év végig és megnyerje a világbajnoki címet. Webber azután került az élre a bajnokságban, hogy a legutóbbi versenyt, a Magyar Nagydíjat megnyerte, megszerezve idei negyedik elsőségét. Jelenleg négy ponttal van a második Lewis Hamilton előtt, de még az ötödik helyen Fernando Alonso is csak 20 pontnyi lemaradással áll. Igazán kiélezett a bajnokság.

Webber úgy véli, a hátralévő pályákon mindenhol erős lesz a Red Bull, de rendkívül fontos, hogy egyenletesen jó teljesítményt nyújtsanak az évad végéig. “Megmutattuk ebben az évben, hogy az autó minden pályán jól teljesít, szóval reméljük, nem lesz egyetlen nehezebb pálya sem számunkra” – mondta a Red Bull honlapján megjelent interjúban.

“Bizonyosan jól megy majd Szingapúrban, Suzukában, Brazíliában és Abu-Dzabiban, de kicsit aggódunk, milyen lesz majd a hosszú egyeneseken, például Monzában. Az autó ugyanakkor a legtöbb pályán nagyon erős, szóval készen állunk bárki ellen, bármelyik pályán. Alig várom már a következő futamokat” – mondta Webber, majd hozzátette:

“Jó lenne nyerni Spában, Suzukában és még néhány trófeát megszerezni, és ezzel együtt remélhetőleg valami nagyon különleges is elérkezne. Összpontosítanunk kell, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsunk ott is, ahol nem vagyunk teljesen topon, vagy én nem vagyok a legjobb. Minden győzelem 25 pontot ér, ezért mindenütt jól kell teljesítenünk. Ha jól csináljuk, ki tudja, mi lesz az év végén” – utalt a bajnoki címre.

Mindez persze jól hangzik, de Webber is jócskán hullajtott el pontokat év közben. “Volt persze pár botlásunk itt-ott, hiszen tökéletes hétvége kell ahhoz, hogy ezen a szinten nyerni tudjál. Sebastian és én keményen hajtunk, hogy legyőzzük a másikat és ehhez mindennek össze kell állnia.”