Két jó versennyel felzárkózott

Két jó versennyel felzárkózott


Bár Mark Webber vezeti a bajnokság pontversenyét és a harmadik Sebastian Vettelnek is több pontja van, mint Fernando Alonsónak, a spanyol szerint ő esélyesebb a bajnoki címre, mert már van tapasztalata a cím elnyerésében. Webbernek jelenleg 161 pontja van, őt Lewis Hamilton követi 157-tel, majd Vettel következik 151-gyel, utána Jenson Button 145-tel, míg Alonso eddig csak 141 pontot szerzett.

Persze Alonso bizakodása érthető, hiszen a nyári szünetet megelőző utolsó két versenyen megfelezte lemaradását. Németországban nyert, Magyarországon második lett.

“Mindössze két normális versenybe tellett, hogy újra versenyben legyünk a bajnoki címért” – értékelt Alonso a Ferrari honlapján, mielőtt megkezdte volna a nyári szabadságát. “Az igaz, hogy még mindig hátul vagyunk az értékelésben és mindig jobb elöl lenni, de biztos vagyok benne, hogy végén – az utolsó két-három versenyt értem ezalatt – közelebb leszünk a csúcshoz, mint most.”

Nem számol a Red Bullosokkal

Nem számol a Red Bull-osokkal


“Az a lényeg, hogy nyugodtak maradjunk, összpontosítsunk és végezzük jól a munkánkat” – adta meg az irányt maga és a csapat számára a spanyol.

Bár idén a Red Bull autói a mezőny fölé emelkednek teljesítményükkel, úgy tűnik, Alonso szerint a végén a pilótákon fog múlni a győzelem, de nem számol az energiaitalos csapat pilótáival tapasztalatlanságuk miatt.  

“Nehéz megmondani, ki a legnagyobb riválisom: majdnem azonosan állunk. Talán Hamilton, Button és én vagyunk a legesélyesebbek, azok, akik már nyertek bajnoki címet, mert nyugodtak tudunk maradni a végső hajszában, mert már tapasztaltunk hasonlót” – mondta a Renault-val két vb-címet begyűjtő pilóta.   

“Százalékos esély? Azt mondanám, 50 százalék nekem, ami teljesen normális..”

Mielőtt azonban megkezdődne a bajnokság záró része, a pilóták még nyaralhatnak. Alonso is így tesz, de úgy nyilatkozott, teljesen nem tud kikapcsolni és elszakadni a versenyzéstől. Mint mondta, naponta tíz percet biztos gondol majd a soron következő versenyre, a Belga Nagydíjra.