F1: Átok ül a Ferrarin 2 A Ferrari számára katasztrofálisan alakult a Brit Nagydíj: Fernando Alonso a rossz rajtja után összeért csapattársával, Felipe Massával, aki defektet kapott és már az elején a mezőny végére esett vissza. Később a spanyol is így járt, miután a versenybírók bokszutcaáthajtással büntették Robert Kubica szerintük szabálytalan megelőzése miatt.

Még ezzel sem ért véget azonban a csapat szenvedése, az utolsó körökben Massa és Alonso is összeszedett egy-egy újabb defektet, amivel végképp elúszott minden remény, hogy valami vállalható eredményt érjenek el, az olasz csapat idén első ízben pont nélkül zárt egy futamot – sőt a 14-15. hellyel 1978 óta nem volt ilyen rossz versenyük! -, mindössze Alonso leggyorsabb körével vigasztalódhattak.  

“Jelenleg mintha átok ülne rajtunk, ami elromolhat, el is romlik. Nem vagyunk elégedettek, de nem szabad keseregnünk. Higgadtan kell reagálnunk, összeszedettnek kell maradnunk és folytatni kell az elmúlt hetekben végzett munkát. Pontok nélkül távozunk, de annak tudatában, hogy mind az autóban, mind a pilótákban és a csapatban megvan a potenciál, hogy kezelni tudjuk a helyzetet” – mondta a Brit Nagydíj után a csapatfőnök, Stefano Domenicali.

“Nem szabad csüggednünk, biztos vagyok benne, hogy a mostanában számos ok miatt elmaradt pontok újra jönnek majd. Nyilvánvalóan a bajnoki helyzet nehéznek tűnik, de meggyőződésünk, hogy még mindig küzdhetünk a címért. Tovább haladunk az F10-es fejlesztésével, bízva benne, hogy lesz még lehetőségünk behozni a lemaradást” – tette hozzá.