A 2010-es Brit Nagydíj legjobbjainak nyilatkozat

Mark Webber (1.):

Igazán élveztem a versenyt. Jól kaptam el a rajtot, figyeltem rá, hogy elsőként forduljak el. Jót csatáztunk Lewisszal, kívülről talán nem látszott, de izgalmas volt. Utána igazán jól sikerült a kerékcserém is, majd visszatértem, és igazság szerint csak leszegtem a fejem és mentem előre. Amennyire csak lehetett, próbáltam a kemény keverékeken is gyorsan menni. Igyekeztem előnyt szerezni, aztán persze elvesztettem a biztonsági autó miatt. Az autó viszont tökéletesen, működött, úgyhogy jó volt végül.

Igyekeznünk kell megszilárdítani a helyünket. Az ilyen hétvégéket be kell húznom. Dolgoznunk kell, hogy megtartsuk az előnyünket.

Lewis Hamilton (2.):

Nem egy csodás eredmény. Azt gondolom, ez egy megfelelő eredmény, ami tükrözi azt a kemény munkát, amit a csapat és én is végeztem. Nyilván nem voltam olyan gyors, mint Mark, de mindent beleadtunk. Megtettünk mindent a rendelkezésre álló csomaggal. Azt gondolom, ez a hétvége erről szólt.  Jenson is nagyszerű eredményt ért el, sok pontot hozott a csapatnak – még mindig mi vagyunk az élen a konstruktőrök között.

A Red Bull és Mark elképesztő munkát végzett. Az elején, amikor még nem találta a ritmust, akkor próbáltam tapadni rá, de utána abszolút esélyem sem volt, hogy utolérjem.

Nico Rosberg (3.):


Jól kaptam el a rajtot. Alonso mögöttem jött, a Ferrari nagyon gyors volt, de igyekeztem megtartani a helyem. A valenciai szörnyű verseny után komoly fejlesztést hajtottunk végre és sokat javultunk. Ezúttal a taktika is jól működött. Nagyon jó élmény volt ez a verseny, fantasztikus hangulatot csináltak a brit a szurkolók.

A 2010-es Brit nagydíj végeredménye:

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör
  • Legjobb kör: 1:30.874 Fernando Alonso