Fernando Alonso a Brit Nagydíjon bokszutca-áthajtásos büntetést kapott a versenybíróktól egy véleményes előzés miatt, a spanyolt letessékelte a pályáról Robert Kubica, emiatt át kellett vágnia egy sikánt. Alonso úgy ítélte meg, kényszerhelyzet volt és nem adta vissza a pozíciót a lengyelnek, a versenybírók ellenben úgy látták, jogosulatlan előnyhöz jutott a manőver során.

Alonsót bosszantotta a büntetés, de az még inkább, hogy nem tölthette le a biztonsági autós szakasz során, meg kellett várnia a safety car távozását. Érezni lehetett, hogy Alonso agya elborult, a csapattal közölte is, hogy a verseny végéig nem nagyon szeretné használni a rádiót.

A spanyol agresszíven vezetett az utolsó körökben, Vitantonio Liuzzin azonban hiába jutott túl, a két autó összeért, emiatt még egy defektet is kapott. Mire kiszállt az autóból, lehiggadt, amit különösen valenciai nyilatkozata után lehet értékelni, ahol úgy fogalmazott, hogy megbundázták a futamot.

“Mindent elfogadok, amit csinálnak, ők a bírók” – mondta a 14. helyen zárt Alonso, bár szavaiból érezni lehet némi sértettséget. A verseny leggyorsabb körét az utolsó körben megfutott spanyol ezzel együtt nem érzi úgy, hogy Lewis Hamiltonnal szembeni 47 pontos hátránya behozhatatlan lenne.

“A szezon közepénél tartunk, az első félidőben csak azért veszítettünk pontokat, mert nem dolgoztunk olyan jól, mint a többiek. A folytatásban megpróbálunk mindent jobban csinálni, mint ők, az idény nagyon hosszú, nem fogjuk feladni.”