A 2010-es Brit nagydíj időmérő edzésének legjobbjai mondták:

Sebastien Vettel (1.):

Nem is tudom mi a titka Silvesrtone-nak. Sok verseny van, aztán idejövünk és pénteken már az első köröktől kezdve jól megyünk. Nem győzöm hangsúlyozni, milyen élvezetes itt vezetni, különösen a szabadedzésen és az időmérőn. Olyan jól működik az autónk ezen a pályán, hogy elképesztő, hihetetlen sebességgel megy. Hatalmas élmény, őrjítő.

Fantasztikus a kanyarkombinációk változatossága. Az új részek is nagyon jók, a 11-es és 12-es kanyarok, pedig van ott egy nagy bukkanó. Nagyon szeretem ezt a pályát. Szerencsére itt mindig jól működik az autónk.

A Q2-vel nem voltam tökéletesen elégedett, talán túl keményen hajtottam, viszont a harmadik részben konzervatívabb stílusban mentem és két nagyon gyors kört futottam. Ezzel megszereztem a pole-t.  Nagyon elégedett vagyok. Remélem, sikerül megismételnünk a tavalyi történetet! (Vettel nyerte a versenyt – a szerk.).

Ez nekem nem a hazai versenyem, de úgy érzem, mintha az lenne, hiszen a csapa központja húsz percre van innen. Fantasztikus, hogy mindkét autónk az első sorban van. Sikerült megmutatnunk, hogy nagyon gyors versenyautókat tudunk építeni.

A tiszta oldalról indulok és szerintem az autónk időmérő után a versenyen is gyors lesz. Napos időt ígérnek, ami elég szokatlan Silverstone-ban. Lekopogom, hogy minden rendben lesz.

Mark Webber (2.):

Bár számomra nem a legideálisabb, de azután, ami a múlt versenyen történt, összességében elégedett lehet a csapat az eredménnyel és nagyon várom a holnapot. Bár szívesebben lennék harmadik a rajtrácson, köztudott, hogy a második rajtkocka mindenütt szar. Ha Fernando esetleg cserélni akar, én benne vagyok!

Fernando Alonso (3.):


Azt gondolom, hogy sikerült fejlesztenünk az autón. Már Valenciában is érezhető volt a változás és folyamatosan dolgozunk, folyamatosan fejlesztünk. Azon dolgozunk, hogy egyre jobban teljesítsünk. Volt egy hullámvölgyünk Barcelona és Törökország környékén, de azt gondolom, most sikerült előrébb lépnünk. Én is jobban érzem magam az autóban és jobban is teljesítünk. Azt gondolom itt most megint versenyképesek vagyunk. Holnap jól fejezhetjük be az eddigi munkát és sok pontot szerezhetünk.

A 2010-es Brit Nagydíj időmérőjének eredménye: