F1: Vettel az élen Silverstone-ban 1
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 2

F1: Vettel az élen Silverstone-ban

F1: Vettel az élen Silverstone-ban

F1: Vettel az élen Silverstone-ban 21
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 22
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 23
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 24
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 25
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 26
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 27
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 28
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 29
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 30
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 31
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 32
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 33
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 34
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 35
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 36
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 37
F1: Vettel az élen Silverstone-ban 38
Fotó megosztása:
Az angliai csata első összecsapása német sikerrel ért véget, a Brit Nagydíj első szabadedzésén Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, a Red Bull pilótája bő háromtizeddel előzte meg a helyiek reménységét, Lewis Hamiltont.

Közel volt a McLarenhez Robert Kubica és a másik Red Bull-os, Mark Webber ideje is, a Force Indiá-s Adrian Sutil szintén értékelhető időt autózott, de a hatodik Nico Rosbergtől lefelé már mindenki jelentősen elmaradt Vettel 1.32-es körétől, amely viszont bő két és fél másodperccel gyengébb lett a tavalyi leggyorsabb körnél, azaz további javulással számolva is valószínű, hogy az új kialakítású nyomvonal nem lett gyorsabb a réginél.

Az új szakasz egyébként nagyon sok pilótán kifogott, a még felgumizatlan, poros, vadonatúj aszfalton megpördült Michael Schumacher, túlfutott Hamilton, Felipe Massa, Nico Hülkenberg, Adrian Sutil és a lotusos Fairuz Fauzy is. A régi és az új szakasz találkozásánál, az Abbey kanyarban szintén sokaknak akadt problémája, azon a ponton az aszfalt egyenetlenségei okoztak gondot.

Az edzésen három csapat is lecserélte egyik állandó pilótáját, azonban senki nem alkotott maradandót közülük: a Force Indiá-s skót, Paul di Resta 1,6 másodpercet kapott Sutiltól, a Jarno Trullit helyettesítő Fauzy 2,7-del volt lassabb Heikki Kovalainennél, a Hispaniánál Bruno Senna helyére egész hétvégére beültetett Sakon Yamamoto pedig az utolsó lett, szűk egy másodperccel lemaradva Karun Chandhoktól.

Feltűnő a Ferrari helyzete: az olasz csapat kétféle hátsó szárnnyal kísérletezett az edzésen, Massa a régebbi, Alonso pedig egy új verziót kapott, de mindkettő csak a középmezőnybeli időre volt elég, hátrányuk Vettelhez képest két másodperc feletti lett.

Brit Nagydíj, 1. szabadedzés, Silverstone, 2010. 07. 09.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör