A Ferrari ugyan komoly fejlesztésekkel érkezett a két héttel ezelőtti Európa Nagydíjra, de a kaotikusan alakult versenyen Felipe Massa pontot sem szerzett, és Fernando Alonso is messze volt a célul kitűzött dobogótól.

A spanyol pilóta mostanra túllépett a versenyt követő felháborodásán, és annak ellenére, hogy a bajnoki küzdelemben már 29 pontra nőtt a lemaradása az éllovas Lewis Hamiltonhoz képest, a Brit Nagydíj előtt nagyon bízik benne, hogy az autó elég jó ahhoz, hogy Silverstone-ban ne maradjon le jobban.

“Kritikus szakasz ez az idényben, négy héten belül három verseny következik. Készen állunk, mind műszaki, mind emberi szempontból” – írta a Ferrari honlapján a kétszeres bajnok.

“Valenciába jelentős fejlesztési csomagot vittünk, és Silverstone-ba és az utána következő versenyre továbbiak érkeznek. Intenzív a fejlesztési program, és szerintem az eredményeit is látni fogjuk. Fizikailag is alaposan felkészültünk, hiszen a következő futamok nagyon közel lesznek egymáshoz, az embernek pedig végig 100 százalékot kell adnia.”

Alonso szerint az idei évre átalakított pálya talán nem fekszik az F10-esnek a legjobban, de így is jó lehet és a ferraris az esőtől sem fél.

“A pálya nagyjából hasonló a régi formájához, sok gyors kanyarral, ami talán nem lesz számunkra a legjobb, azonban tény, hogy az F10 Valenciában bemutatott változata előrelépést jelent a gyors kanyarokban, majd meglátjuk, hol is állunk – én mindenesetre bizakodom. Aztán persze Silverstone-ban mindig ott az eső lehetősége is. Meglepődnék, ha végig teljesen száraz lenne a hétvége, de mi készen állunk bármilyen körülményre.”