Az 1996-os világbajnok, a silverstone-i pályát igazgató brit autóversenyzői klub (BRDC) elnöke, Damon Hill izgatottan várja a hétvégi Brit Nagydíjat, az angol szerint mostantól élesedik majd ki igazán a végső győzelemért folytatott küzdelem.

“Egy időre egy kicsit lecsendesedett, de most fog belendülni. Most kezdődhet a második félidő. Silverstone hagyományosan a felezőpontot jelenti, ekkorra lezárul a felvezetés. Mostantól ketyeg az óra, fogynak a lehetőségek. Ha valaki lemarad, később már csak azt figyelheti, ahogy kicsúszik a kezéből az esély. Mostanra mindenki bemelegedett, tudják, hol állnak, és hogy a végén csak egy valaki győzhet” – magyarázta az expilóta.

Hill különösen izgalmasnak látja a két hazai hős, az idei versenyt vezető legutóbbi két bajnok, Lewis Hamilton és Jenson Button csatáját.

“Az ember legközelebbi, legfontosabb riválisa a csapattársa. De ha a csapattárs olyan jó, mint Jenson, akkor egyáltalán nem lejátszott meccs. Lewis hozzáállása az igazi versenyzőé, elsőként tekint magára, ami egy lehetséges megközelítés, el is várható egy versenyzőtől. De Jenson talán szemfülesebb, egy kicsit érettebb és realistább, biztosan nem hagyja Lewist elhúzni.”

“Szóval a talán legjobb autóban ülő két brit pilóta nagyon kemény csatát vív még, ami mindenki számára nagyszerű!”

Az egykori Williams-sztár újra hangsúlyozta, hogy mennyire melléfogtak, akik arra számítottak, hogy Button automatikusan másodhegedűs lesz a McLarennél.

“Mindenkire rácáfolt. Az emberek azt gondolták, ügyes húzás, sok szerencsét, de ő megmutatta, hogy kiváló, érett pilóta. Ami különösen fontos, és talán nem eléggé hangsúlyos, hogy a hozzáállása, a személyisége a McLarenhez is hozzáadott valamit. Szükségük volt valaki olyanra, mint Jenson, egy laza, de nagyon versenyképes emberre. Igazából cseppet sem lepne meg, ha idén is megnyerné a bajnokságot, persze ezt jelenleg még lehetetlen megjósolni.”

“Szerencsére teljesen nyitott a bajnokság, nézőként pedig pont ezt szeretnénk látni” – tette hozzá.